Verweggistan hier

Hong Kong en Bangkok

Op het moment dat ik dit bericht begin te schrijven zit ik in ons hostel, we hebben een prima kamer in de drukte van de stad, voor 700 baht per nacht.

We hebben tot nu toe een heerlijke reis. Vliegen was met onboard entertainment en het service knopje regelmatig indrukken (3 coke please) ook zeker geen straf.
Hong Kong was voor ons echt indrukwekkend. De tropische omgeving met steile heuvels gehuld in smog, met torenhoge gebouwen. Slaapplaats en reis naar centrum was zo geregeld door een tourist help op de luchthaven. We sliepen op een hele kleine twee persoonskamer (in Kowloon) met een wc, die tegelijkertijd douche was, maar driepersoons kamers zijn de uitzondering en dit was een goedkope oplossing, zeker gezien de 16-hoog view die we hadden op de zee en de stad voorzover die niet in smog gehuld was.

We hebben een peak tram genomen voor nog meer hoogtepunten, met het pondje heen en weer naar Hong Kong island was ook nice. De drukte in de stad was ook wel impressive.
Op de luchthaven had de vriendelijke dame Lasershow 8 PM gezet, er was een hoge opkomst en first row was geen optie. Er waren allemaal meewerkende gebouwen die gezamelijk een soort oude ringtone met een paar groene lasers op het ritme presenteerde. Het was veel mooier om naar het water te kijken toen de show voorbij was.

Ons ontbijt in Hong Kong was een paar witte boterhammen met vlees en ei. We hadden ook een bord rijst met spicy kerrie die niet op ging, dat is ons vanavond in Bangkok weer overkomen, maar dat is dan ook wel de grootste deceptie van onze reis tot nu toe.

We hebben hier nu heerlijk avond gegeten, gewoon een family deal van 4 tot 5 personen, 530 baht.

Kortom: het is hier allemaal goed, genieten, heerlijk, lekker, nice en we laten nog wel eens wat horen.

Doedoe

Reacties

Reacties

Abel

mooi dat jou reisverslag totaal verschillend is met die van jelle xD

Amber

Zo wereldreiziger dit klinkt goed! x

Jeremy

jaja, zo'n lange reis naar Zuid Amerika wordt ook zelden zonder onboard service aangeboden hè. Waar ligt Hong Kong trouwens ergens in Paraguay? Zuiden, of meer 't westen?

Padre

Volgens mij kun jij ook al schrijven. Mooie observaties en puik om te lezen. Ongelofelijk dat je daar nu echt zit en dit allemaal meemaakt, terwijl ik geen idee heb... Les parents, on les enfuit enfin! Ga zo door, zoon!

Zuster II

Nu is Padre me voor, ik wilde ook al zeggen dat je goed kan schrijven! Klinkt allemaal goed, en typisch dat je er bij zet hoeveel het hotel en het eten kostte. Een beetje bezwaard misschien? :P

Ik ben wel teleurgesteld dat je niet hebt afgesloten met een prachtquote.

Wouter

x

gerbrandt

doe anders een mooie thaise quote.

opa Reyer

Hallo Rutger! Wat leuk en interessant om je weblog te lezen. Heel mooi verzorgd ook. Complimenten! Mijn eerste reactie was een enorm gevoel van opluchting. Na het wat rommelige vertrek (rugzak; paspoort Jelle) bleken jullie opeens heel uitgekiend op reis te zijn. Proficiat! Geniet vooral nog veel: Bangkok en Thailand zijn zo mooi!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!